Call  00359 877993775

“Тайни за Благоденствие” на Марк. Л. Пророк

Новата 2018 година тъкмо започва, отваряйки нови възможности за промяна и успех. Смятам, че този момент е подходящ да споделя с вас откъс от прекрасната книга “Креативно Изобилие” на Елизабет Клер Пророк и Марк Л. Пророк. Тази част от книгата се нарича “Тайни за Благоденствие” и е написана от Марк Л. Пророк. Приятно четене!
 
 
Нищо, което можем да си представим, не е отвъд нашите способности, а само отвъд настоящето ни себепознание. – Теодор Рожак

В Библията, апостол Йоан казва: “Възлюбений, молитствувам да благоуспяваш и да си здрав във всичко, както благоуспява душата ти.”

Благоденствието е изобилие. Спасителят Исус, когато е разпространявал своето учение в Юдея, казал: “ Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно.” По един или друг начин, хората имат навика да бъркат намеренията на Учителя неволно и по такъв начин да отричат и да се отдалечават от намерението на Божеството.
Разбира се, никой от нас не би се присъединил към план за споделяне на благата, при който всички пари на планетата се събират в една касичка и накрая всеки се оказва с 98 цента. Това е приблизително колкото би излязло. Но ако съберем всички пари на едно място и дадем на всеки един човек полагаемото му, в рамките на 7 години почти всички пари ще бъдат на същото място като в началото.
Това се случва, тъй като божественото разпределение на блага на тази планета възниква според кармични модели и закони. В повечето случаи, всеки човек, който има пари, има право на тях според кармата си – дори и ако не ги е изкарал, а ги е получил като наследство или печалба от лотарията. Парите отиват при хората, тъй като има нещо в тяхното причинно тяло, което привлича блага към съществото им. Когато практикувате законите на благоденствието, създавате добра карма и следователно започвате да привличате благоденствие към себе си.

Тайна на Благоденствието #1

Никога не запушвайте потока на енергията си
 
Притежаването на пари само по себе си не прави никого по-добър или лош. Напротив. Парите – като всеки друг талант и дар на Бог – са отговорност. И когато имате много пари или дори малко, това е форма на благоденствие, която не трябва да бъде запушвано като Мъртво море.
Река Йордан тече към Мъртво море и се влива в него, но абсолютно нищо не се оттича от него. Този пример е използван често в неделните училища, за да бъдат илюстрирани някой спиритуални закони. Когато имаме нещо, което постоянно поема и никога не отдава, то се превръща в символ на смърт и застояване, тъй като няма течение и движение.
Кръвта тече през цялото тяло и се връща към сърцето, за да получи кислород от белите дробове. Всички знаем, че това е основна физиология. Но ето нещо плашещо: ако запушите артерия, имате истински проблем.
Може би се чудите защо повдигам това. Доста дами и мъже са имали варикозни вени. Докторите могат да направят операция за варикозни вени като завръзват някои кръвоносни съдове и просто спират потока на кръвта.
Една книга, написана от доктор, който разкрива някои от тези лоши практики в болниците и медицината, разказва за жена, която получила тази операция. Два дни след като докторът завързал кръвоносните съдове, тя забелязала, че пръстите на краката ѝ станали много болезнени и възпалени. После видяла как те се обезцветяват и потъмняват. Когато се върнала при доктора, вече било прекалено късно и тя загубила целия си крак. Той бил гангренясал, тъй като нямало кръвообращение в крака ѝ.
Мисля, че много малко хора осъзнават колко красиво природата работи, за да кара кръвта да циркулира в телата ни. Благоденствието е точно толкова натурално за децата на Бог като циркулацията на кръв. Една от тайните за благоденствие на Учителите е че те винаги отпускат и не запушват енергийния поток. Бизнесмените правят същото нещо, под някаква форма, като инвестират отново и отново своя капитал.

Leave a reply